Atık Konteyneri

Tehlikeli Atık Konteyner

Atık yönetimi, herhangi bir ürünün tasarım aşamasından başlayarak; üretim, tüketim, atık oluşumu, atığın geri dönüştürülmesi sağlayan disiplindir. Tehlikeli atık yönetiminin verimli bir şekilde gerçekleştirilebilmesi üzere atık konteyner çeşitlerine ihtiyaç duyulur. Tehlikeli atık konteyner yönetimi ile atığın kaynağında azaltılması için bir yöntemdir. Ayrıca bu özelliğe göre ayrılması, toplanması, geçici depolanması, ara depolanması, geri kazanılması, taşınması ve ber tarafını içeren bir yönetim biçimidir.

Çevre üzerindeki baskının büyük ve tek bir yaklaşımla çözülebilmesi mümkün değildir. Fakat çeşitli önlemler alarak atık yönetimine katkıda bulunabilmek mümkün olacaktır. Atık; kullanılmış, artık istenmeyen ve çevre için zarar oluşturan her türlü maddeye denir. Atıklar dönüştürülebilir. Kimyasal, çevre için tehlike arz eden, radyoaktif ve nükleer atık olmak üzere kategorilere ayrılır. Tehlikeli atıkların korunması ve çevreden uzak tutulması gerekmektedir. Son dönemlerde en sık tercih edilen ürünler tehlikeli atık konteyneridir. Atıklar teknolojik ve sosyal gelişmelere bağlı olarak insani gelişme ile ilgilidirler. Yönetmeliğe uygun şekilde imalatı yapılan bu konteyner çeşidimiz ile siz de atıklarınızı güvenle saklayabilirsiniz.

Tehlikeli Atık Konteyneri Özellikleri

Tehlikeli atık konteynerler, tehlikeli atık sınıfına giren her türlü atığın depolandığı ünitelere verilen isimdir. Çevre ve Orman Bakanlığı, bu tip ürünlerin taşınması ve depolanmasını belirli şartlara bağlamıştır. Mevzuat gereği, lisanslı ve geri kazanım firmaları, tehlikeli atıkları bizzat fabrikalardan veya üretim sahalarından teslim alacaklardır. Teslim alınan ürünlerin geri dönüşüm ile geri kazandırılmaları, veya işlenmeleri gerekmektedir. Bu süreç boyunca tehlikeli atıklar atık konteyner içerisinde saklanırlar.

Atık çeşitleri ile doğru orantılı olarak birçok tehlikeli atık konteyneri bulunmaktadır. Kimyasal, radyoaktif, nükleer, tehlikeli atık gibi maddelerin muhafaza edilmeleri üzere özel konteyner tipleri bulunur. Örneğin; fiziksel veya kimyasal olarak bir reaksiyon içerisine girmeyen atıklar ile, ekotoksik oranı son derece yüksek olan atıkların aynı ünitede muhafaza edilmeleri mümkün değildir. Fabrika ve işletme sahipleri, tehlikeli atık konteyner çeşitleri tesisler ve binalardan uzak mekanlara yerleştirmek zorundadırlar. Ayrıca, konteyner üzerinde içerisinde bulunan maddenin çevre için tehlike arz ettiği konusunda bir uyarı bulunmalıdır. Bazı atıkların günlük olarak fabrika dışarısına çıkarılmaları zorunludur. Bazıları da 180 gün boyunca tehlikeli konteyner içerisinde saklanabilirler. 2023 güncel fiyatlar hakkında detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

atikkonteyner

Call Now ButtonBizi Arayın